19 May 2022

Visie Burgemeester Fockstraat en omgeving

bespoke stedelijke ontwikkeling is gevraagd door Woningstichting Rochdale om een visie te maken voor de Burgemeester Fockstraat en omgeving in Amsterdam Nieuw-West. Een bijzonder gebied, onderdeel van het Van Eesterenmuseum (beschermd stadsgezicht) en met een grote technische en sociale opgave (onderdeel van de Amsterdamse Ontwikkelbuurten).

 

Burg Fockstraat - 1 (1)

26 Oct 2021

Studio Thonik en Pontsteiger genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs

DSC09239

Studio Thonik (Beeld Marcel van der Burg)

Zowel de nieuwbouw van Studio Thonik als het gebouw Pontsteiger, beide in Amsterdam, zijn genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs 2021, een van de belangrijkste Nederlandse architectuurprijzen. Naast een waardering van het ontwerp is dit wat mij betreft ook een belangrijke erkenning van de ambitie, volharding en lef van de betreffende opdrachtgevers.  bespoke stedelijke ontwikkeling (Bouke Kapteijn) was in verschillende rollen bij deze projecten betrokken.

pontsteiger01

Oorspronkelijk ontwerp Pontsteiger (beeld: Arons & Gelauff)

 

In 2019 werd deze prijs toegekend aan Museum De Lakenhal, waar bespoke stedelijke ontwikkeling voor de gemeente Leiden het projectmanagement heeft verzorgd.

04 Oct 2021

Nieuw project: Kolenkit Noord

bespoke stedelijke ontwikkeling heeft van Woningstichting Rochdale de opdracht gekregen om de gebiedsontwikkeling te verzorgen van het gebied Kolenkit Noord. Dit gebied omvat een aantal blokken, direct ten westen van de ringweg A10, inclusief drie blokjes zogenoemde ‘Piggelmeewoningen’. Erg leuk om naar meer dan 10 jaar weer in opdracht van een woningcorporatie te werken.

 

KKN - 1 (4)

KKN - 1 (1)

KKN - 1

16 Sep 2021

Programma van AT5 geeft mooi beeld van ontwikkelingen in Nieuw-West

In een uitzending van Bouw-Woon-Leef wordt uitgebreid aandacht besteed aan de ontwikkelingen en kansen in Nieuw-West, met speciale aandacht voor de Van Deysselbuurt in Slotermeer.

Bekijk de uitzending hier.

GS - 1 (1)

10 Sep 2021

Nieuw project: Werkstad OverAmstel

 

Van de gemeente Ouder-Amstel hebben we de opdracht gekregen voor het senior projectmanagement voor Werkstad OverAmstel, Noord en Zuid. Dit dynamische gebied, waar nu onder meer Loogman, Hanos en Macro zijn gevestigd, transformeert de komende jaren naar een gemengd stedelijk gebied. Een erg leuke klus!
WOA - 1

Zoals op bovenstaande foto is te zien ligt de ruimte letterlijk te wachten op ontwikkeling.