26 Oct 2021

Studio Thonik en Pontsteiger genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs

DSC09239

Studio Thonik (Beeld Marcel van der Burg)

Zowel de nieuwbouw van Studio Thonik als het gebouw Pontsteiger, beide in Amsterdam, zijn genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs 2021, een van de belangrijkste Nederlandse architectuurprijzen. Naast een waardering van het ontwerp is dit wat mij betreft ook een belangrijke erkenning van de ambitie, volharding en lef van de betreffende opdrachtgevers.  bespoke stedelijke ontwikkeling (Bouke Kapteijn) was in verschillende rollen bij deze projecten betrokken.

pontsteiger01

Oorspronkelijk ontwerp Pontsteiger (beeld: Arons & Gelauff)

 

In 2019 werd deze prijs toegekend aan Museum De Lakenhal, waar bespoke stedelijke ontwikkeling voor de gemeente Leiden het projectmanagement heeft verzorgd.