17 Mar 2018

Viering hoogste punt Museum De Lakenhal

Gisteren is het bereiken van het hoogste punt van de uitbreiding van Museum De Lakenhal feestelijk gevierd. Eerst was er een bijeenkomst voor alle bouwvakkers, waarbij we hen bedankten voor hun inzet en vakmanschap. Daarna was er een bijeenkomst voor alle betrokkenen en genodigden.

Feestelijkheden rond bereiken hoogste punt museum De Lakenhal

Door museumdirecteur Meta Knol en wethouder Robert Strijk werd een groot spandoek onthuld met een gedicht over De Lakenhal.

 

Feestelijkheden rond bereiken hoogste punt museum De Lakenhal(beelden Hielco Kuipers)

 

16 Nov 2017

Schaaldaken Museum De Lakenhal geplaatst

Bij de Restauratie en Uitbreiding van Museum De Lakenhal zijn deze week de prefab betonnen schaaldaken geplaatst . Deze grote elementen, met een gewicht van ca. 30 ton per stuk, vormen straks het plafond van de nieuwe museumzaal. Omdat deze constructieve elementen straks dus een belangrijke esthetische functie hebben, vergde de precieze betonsamenstelling en afwerking veel aandacht van alle betrokken partijen. Gelukkig is het resultaat alle moeite zeker waard.

 

DSC_7288

13 Nov 2017

Ajax presenteert plannen De Nieuwe Toekomst

Operationeel directeur Rutger Arisz heeft tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Ajax de plannen gepresenteerd voor De Nieuwe Toekomst. Doel is een topfaciliteit op Europees niveau. Hiertoe wordt het huidige sportcomplex onder meer uitgebreid naar 15 velden, voornamelijk met natuurgras. Ook komt er een nieuw stadion voor o.a. de wedstrijden van Jong Ajax. Ajax reserveert hiervoor in totaal een bedrag van € 36,7 miljoen.

bespoke stedelijke ontwikkeling is sinds 2015 betrokken bij de totstandkoming van de plannen en de uitwerking daarvan.

 

dnt6

06 Mar 2017

Eerste paal Uitbreiding Museum De Lakenhal

Op 6 maart jl. boorden Meta Knol, directeur van het museum en Robert Strijk, wethouder Cultuur van de gemeente Leiden, de feestelijke ‘eerste’ paal van de uitbreiding van Museum De Lakenhal. Na jaren van intensieve voorbereidingen is hiermee de bouw echt gestart.

 

1e paal mdl - 3

1e paal mdl - 4

1e paal mdl - 5

 

 

02 Nov 2016

Art on the move

In voorbereiding op de restauratie en uitbreiding is het inpakken en verhuizen van de kunstwerken uit Museum de Lakenhal in volle gang… Tot de heropening in 2019 gaan veel topwerken naar andere musea. De rest wordt tijdelijk opgeslagen in een extern depot.

 
Inpakken Lakenhal